50-082 Wrocław, ul. Ks. Piotra Skargi 18
ZESPÓŁ
Menu restauracji Gustaw to efekt pasji
Dobry Szef, niczym maestro – kompozytor i dyrygent w jednej osobie – łączy unikalną wiedzę o składnikach i technikach kulinarnych ze sztuką zarządzania zespołem fachowców. Harmonijne symfonie smaków w naszym menu to owoc pracy zgranego zespołu wirtuozów kuchni i managerów.
Poznajcie ich.
Kacper Sawoń
Szef Kuchni
Ivan Svyshchuk
Zastępca Szefa Kuchni
Tymon Straburzyński
Szef Baru
Milena Więcław
Szefowa Cukierni
Daniel Majdak
Manager Generalny
Anna Dziurdź
Manager Restauracji
Nasi Szefowie
Kacper Sawoń
Szef Kuchni restauracji Gustaw. Pochodzi z Mazur, a na Dolny Śląsk przyjechał, by pracować w restauracji Boreczna jako Zastępca Szefa Kuchni pod okiem Wojtka Harapkiewicza. Swoje umiejętności rozwijał w prestiżowych restauracjach, takich jak dwugwiazdkowa Michelin Bottiglieria 1881 Przemysława Klimy oraz rekomendowane przez Michelin Epoka Marcina Przybysza i Hub.Praga Witka Iwańskiego.
Uwielbia odtwarzać tradycyjne przepisy kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. W wolnych chwilach spędza czas na łonie natury, zbierając zioła i dary ziemi. Pasjonuje się współpracą z lokalnymi, małymi producentami, doceniając ich zaangażowanie i jakość produktów.
Ivan Svyshchuk
Zastępca Szefa Kuchni. Pochodzi z Ukrainy i od ponad trzech lat mieszka w Polsce. Na Ukrainie zdobywał doświadczenie, pracując w kuchniach prestiżowych hoteli pięciogwiazdkowych oraz w różnego rodzaju restauracjach. Aby poznać kuchnię polską, rozpoczął pracę w restauracji serwującej dania kuchni staropolskiej w Karkonoszach. Następnie skierował swoje zainteresowania ku restauracjom fine dining.
Zyskał także cenne doświadczenie za granicą – pracował na Słowacji, w Dubaju oraz na Ukrainie. Odbył staże w kuchniach wyróżnionych gwiazdkami Michelin, pracując pod kierunkiem szefów kuchni o międzynarodowej renomie. Jego kariera kulinarna trwa już ponad osiem lat, a gotowanie jest jego największą pasją. Nie wyobraża sobie pracy w innej branży.
Wolny czas spędza, oddając się swojej drugiej pasji – górom. Inspiracje czerpie z książek kucharskich, mediów społecznościowych (głównie Instagrama) oraz kontaktu z naturą. Jako perfekcjonista dba, aby wszystko w kuchni było na swoim miejscu, a każde danie prezentowało się idealnie – zarówno na kuchennym blacie, jak i na talerzu.
Tymon Straburzyński
Szef Baru. Nierozerwalna część wrocławskiej gastronomii. Przez ponad dekadę rozwijał lokalną scenę barową zdobywając doświadczenie na każdym szczeblu zawodowym. Dzięki licznym sukcesom w konkursach barmańskich zwiedził takie kraje jak Chiny, USA, Meksyk, Rosja oraz większość Europy. Dzięki temu miał okazję poznać barmanów z całego świata i czerpać inspiracje od najlepszych. Najbardziej dumny jest z ogromnej ilości przeszkolonych barmanów i jeszcze większej ilości sukcesów jego podopiecznych.
Prywatnie wielbiciel gorzkich trunków i ostrych chrupków. Zwolennik słynnego gastronomicznego powiedzenia „ważne żeby było miło”.
Milena Więcław
Szefowa Cukierni restauracji Gustaw. Cukiernik z zamiłowania, od dziecka kochająca gluten. Pasję do wypieków, która stała się jej ścieżką zawodową, zaszczepiła w niej mama. Doświadczenie zawodowe zdobywała, uczestnicząc w licznych szkoleniach i warsztatach tematycznych. Od 2016 roku prowadziła własną manufakturę cukierniczą połączoną z kawiarnią.
Kocha eksperymentować z nowymi smakami, wykorzystując do maksimum sezonowe produkty, a jednym co ją ogranicza w szalonych eksperymentach, jest jej wyobraźnia. Uparta i ambitna w dążeniu do wyznaczonych celów. Z niezwykłą dbałością o aspekty wizualne i smakowe, tworzy małe dzieła sztuki na talerzu.
Prywatnie szczęśliwa mama kochająca górskie wędrówki i kontakt z naturą.
Nasi Managerowie
Daniel Majdak
Manager Generalny. Absolwent programu MBA realizowanego przez Wyższą Szkołę Bankową we Wrocławiu we współpracy z Franklin University (USA). Pasjonat gastronomii z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży, zdobytym na wszystkich szczeblach biznesu restauracyjnego – od szeregowego pracownika po kadrę zarządzającą na poziomie ogólnopolskim. Italofil i miłośnik włoskiej kuchni oraz kultury, ze szczególnym uwielbieniem dla smaków i tradycji Sycylii. Jego życiowym mottem są słowa Umberto Eco: „Miast mówić lub milczeć, winno się działać.”
Anna Dziurdź
Manager Restauracji Gustaw. Pochodzi z okolic Wałbrzycha, a do Wrocławia przeprowadziła się w 2016 roku, kierując się pragnieniem rozwoju. Z zamiłowania do ludzi i wina postanowiła zawodowo związać się z gastronomią. Jej przygoda z tą dynamiczną i fascynującą branżą rozpoczęła się w 2013 roku.
Miała szczęście pracować w wyjątkowych miejscach i z niezwykłymi ludźmi, od których wiele się nauczyła. Doświadczenie zdobywała między innymi w Dworzysku w Szczawnie-Zdroju, w Hotelu Grape oraz w restauracji Przystań i Marina.
Jest absolwentką kursu WSET Level 2, który ukończyła w Krakowskiej Szkole Sommelierów, a w najbliższej przyszłości planuje kontynuować edukację na wyższym poziomie.
Prywatnie interesuje się psychologią, jogą i uwielbia czytać – jest prawdziwym molem książkowym.
Tworzymy dania z pasją, czerpiąc inspiracje z historii i lokalnych tradycji kulinarnych